Author Visits

Throughout the years we’ve invited many different authors during our annual reading week. To mention a few, we have been visited by Monica Zak, Per Nilsson, Navid Modiri, Henning Mankell, Ingrid Elfberg, Elieshi Lema and Andreas Ekström. Many successful and interesting meetings between students and writers have taken place. Here you can read about the events, some of their reflections and take part of interviews.

“Jag har gjort långt över hundra föreläsningar och författarbesök, men jag har sällan mött ett gäng elever som varit så frimodiga, så smarta och så insiktsfulla med sina frågor och sina reflektioner.

Jag längtar efter en möjlighet att få komma tillbaka!”

Andreas Ekström

 

“Att besöka ISGR var otroligt upplyftande. Som föreläsare träffar jag tusentals människor varje månad. Det är tydligt när engagemangsnivån är hög och de lärare och elever jag träffade på ISGR höll alla en hög nivå av både energi och inspiration. Jag brukar vara glad efter mina föreläsningar. Efter ISGR var jag både glad och fylld av intryck och energi.”

Navid Modiri

 

“Biblioteket på ISGR är som ett litet bo, ett litet tryggt näste högt där uppe, och Veronica och Louise tassar omkring gör det varmt och välkomnande. Tre gånger, (eller är det fyra?), har jag suttit där och mött elever i olika åldrar, författarbesök och skrivarverkstäder, på svenska och på engelska. (Efter en lektion på engelska är jag utmattad som efter ett maratonlopp, men som tur är hjälper eleverna så gärna till när jag inte hittar orden.) Ja, stämningen på skolan är god, som gäst är det slående att eleverna är trygga och öppna. Mitt senaste besök var i slutet av april 2011, med både bokprat och skrivande. Jag minns intressanta samtal om vänskap och kärlek, var det ena slutar och det andra börjar, och om nur förödande lust och förälskelse kan vara för vänskapen. Jag tror att det var på ISGR jag för första gången hörde begreppet “friends with benefits”. Sedan såg jag filmen – en av de sämsta filmer jag sett någonsin. Men frågan är intressant. 

Ja, jag hoppas att jag får möjlighet att komma tillbaka till den stora skolan på Molinsgatan i Göteborg.”

Per Nilsson

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s